Снимка на доц. д-р инж. Алдениз Рашидов
Безплатни платформи за провеждане на онлайн уроци, срещи, семинари, конференти връзки
от доц. д-р инж. Алдениз Рашидов - вторник, 17 март 2020, 10:35
 

Уважаеми колеги,
Публикувам списък със безплатни платформи, които смятам че са удобни за организиране на онлайн срещи, семинари, уроци, конферентни връзки, ... и обучение.
По-голяма част от тях дават възможност за споделяне на аудио, видео, екран и други ресурси, което е много удобно за пресъздаване на по-реална среда.

Тези безплатни платформи може да ги използвате в своята работа, като същевременно, тук в Moodle, публикувате връзките и ключовете за достъп до тях.
Надявам се този списък да Ви е от ползва при така възникналата форсмажорна ситуация.

1. Zoom, изключително удобна, разполага с версия за мобилни устройства, споделя аудио, видео, екран и други ресурси, срещите са безплатни до 40 минути с до 100 участника (https://www.zoom.us/).

2. BigBlueButton, удобна, работи през браузър (добре се вгражда и на мобилно устройство), споделя аудио, видео, екран и други ресурси, и може да се интегрира безплатно в moodle -
https://demo.bigbluebutton.org.

3. Blizz, продукт на TeamViewer, удобен, разполага с мобилна версия, споделя аудио, видео, екран и други ресурси, срещите са безплатни до 5 участника https://blizz.com.За €14 може да включите до 25 участника.

4. MicrosoftTeams, продукт с множество възможности за срещи, разполага с мобилна версия, споделя аудио, видео, файлове, включва удобна безплатна версия но с използване на Office 365. Много университети вече имат акаунти за Office, но трябва да подсигурят и студентите със необходимите акаунти (https://teams.microsoft.com/).

Списъкът може да се допълни и с други безплатни платформи, които са предназначени за провеждане на конферентни връзки - Messenger, Facebook live, Youtube, Skype.